Trädfällning

Det som majoriteten av våra kunder väljer att anlita oss för är just trädfällning på Värmdö. Vi har erfarenheten, kunskapen och skickligheten att kunna fälla dina träd på ett säkert och effektivt sätt. Självklart är vi dessutom behöriga och innehar nödvändiga försäkringar. På så sätt kan du känna dig extra trygg när du anlitar oss.

Vi börjar varje uppdrag med att komma ut och titta på dina träd för att sedan kunna ge dig ett prisförslag, vilket självklart är helt kostnadsfritt för dig. Om du accepterar vårt prisförslag bokar vi sedan in en tid för själva trädfällningen beroende på hur akut det är och vårt schema. 

Innan vi påbörjar fällningen bestämmer vi först vilken metod som är bäst för trädet. Vi arbetar med två olika metoder; avancerad trädfällning och markfällning. När du anlitar oss hjälper vi dig att använda RUT-avdraget för att spara 50% på arbetskostnaden. Många väljer dessutom att anlita oss för stubbfräsning och bortforsling när de behöver få sina träd fällda. En annan tjänst som vi erbjuder är beskärning

Oavsett vilken fällningsteknik vi använder så arbetar vi alltid med ett högt säkerhetstänk och en noga planering. För varje uppdrag är vårt främsta mål att dina träd ska tas hand om på ett optimalt sätt och att du ska bli extremt nöjd med vår service. Vi strävar efter att ge dig det där lilla extra för att kunna leverera resultat som långt överstiger dina förväntningar. 

Här nedan kan du läsa mer om våra olika fällningstekniker. 

Avancerad trädfällning / sektionsfällning

Trädfällning Värmdö

Avancerad trädfällning är en teknik för trädfällning som vi använder under svårare omständigheter, dvs när trädet som ska fällas är ovanligt högt och när det inte finns gott om fri yta runt trädet. Tekniken utförs genom att vår trädfällare klättrar högt upp i trädet med klättersele, motorsåg och rep för att sedan kunna kapa trädet bit för bit. Varje fälld bit hissas sedan på ett säkert sätt ned till marken med hjälp av red och linor. Detta görs för att undvika skador på marken och omgivningen som ofta består av ledningar och hus. Detta är en fällningsteknik som kräver stor kunskap, högt säkerhetstänk, lång erfarenhet och avancerad och säker utrustning. Därför är det viktigt att anlita en seriös och behörig aktör för jobbet. 

Trädfällning från mark

Trädfällning från marken värmdö

När det finns tillräckligt med fri yta för att trädet ska kunna fällas nedifrån och landa på marken bredvid väljer vi istället markfällning, den mest tids- och kostnadseffektiva fällningsmetoden. Vid markfällning kan vi fälla träd väldigt snabbt och effektivt och till ett lågt pris. Vi använder våra avancerade precisionssågar för att fälla trädet direkt från marken för att sedan låta det landa på en fri yta bredvid. Även då tekniken kan låta enkel så är det en rad olika faktorer som man behöver tänka på för en trygg markfällning med ett bra resultat. Dessa faktorer inkluderar årstid, trädets ålder, dess storlek, vind och vindstyrka. Det är också viktigt att fälla trädet på ett speciellt sätt så att det faller i en önskvärd vinkel. Om man inte har med detta i tankarna kan resultatet bli allt annat än önskvärt och stora skador på bebyggelse och i värsta fall människor kan orsakas. På grund av detta är det viktigt att anlita en kompetent aktör med lång erfarenhet, bred kunskap och ett högt säkerhetstänk. 

Varmt välkommen att kontakta oss redan idag, vi ser fram emot att hjälpa dig med dina träd på bästa möjliga vis.